De perfecte jurk

04-09-2014 - Suraya Kishna

Er zijn altijd wel gelegenheden waar jij je op je allerbest wilt kleden om indruk te maken, of het nou een feestje is, een eerste date, of op een gala. Maar wat is nou de perfecte jurk voor jou lichaam? En hoe kom je erachter wat je het beste wel en niet kunt dragen? Wij vertellen je hoe jij je lichaamsvorm kunt herkennen en hoe jij je het best kunt kleden.

 

Zandloperfiguur

Als jij een zandloperfiguur hebt dan heb je een smalle taille en een platte buik. Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed.

 

De perfecte jurk

Een zandloperfiguur word gezien als het ideale figuur. Je kan bijna alles hebben qua kleding. Om je lichaam het allermooist eruit te laten komen moet je vooral de focus leggen op je taille. Zorg er dus voor dat je je taille accentueert. Hierdoor lijk je niet alleen langer maar komen ook je vrouwelijke vormen goed naar voren. Kies voor een strakke jurk met weinig details erop. Perfect voor een mooie feestjurk!

 

Appel figuur

Als je een appelfiguur hebt dan heb je een ronde buik, geen taille en smalle heupen. Jouw borsten zijn meestal groot en je hebt brede schouders. 

 

De perfecte jurk

Bij de appelvrouw gaat de gewicht rond de buik zitten. Vermijd strakke jurken en draag iets ruimvallend die je decolleté laten zien. Maak gebruik van een V-hals dit laat je slanker en langer lijken. Korte cocktail jurken passen perfect bij jou lichaam. Nu nog een paar killer pumps eronder en je outfit is helemaal compleet!

 

Recht figuur

Heb jij een rechthoek figuur, dan draait het allemaal om het creëren van vrouwelijke vormen. Als je een recht figuur hebt dan heb je een slanke en gespierde bouw, bijna geen taille, weinig vrouwelijke vormen en smalle schouders en heupen.

 

De perfecte jurk

Je bent slank en kunt veel hebben,  vermijd wijde rechte kleding. Jurken die tot de taille nauwsluitend zijn en daarna wijder uitlopen geven je meer figuur. Je kunt volume creëren door prints te dragen. Denk bijvoorbeeld aan jurken met grote en kleine vlakken.  Of jurken met extra details zoals ruches en kant.  Dit alles zorgt voor die extra shape!

 

We hopen je hiermee voldoende geadviseerd te kunnen hebben. Dit zijn enkel een paar richtlijnen!
Natuurlijk moet je iets dragen waar jij je goed bij voelt. Ben jij op zoek naar een leuke jurk? Dan hebben wij een paar geschikte jurken voor het kiezen!

 

Reageer op dit bericht