Tips voor de beginnende High Heel drager

17-03-2015 - Lisette Wibbelink

Tips voor de beginnende High heel drager

Hoge hakken zijn geweldig! Ze maken je benen langer, je gaat er wat sexy door lopen, ziet er vrouwelijk uit en staan net even wat leuker onder dat ene voorjaars/zomer jurkje. Onder een jurkje hoor je eigenlijk wel een hak te dragen.
Als je niet heel ervaren bent op het lopen van hakken, kan dit voor wat ongemak zorgen. Daarom een paar tips!

Balans
Wat goed is om te onthouden, is dat wanneer je op hakken gaat lopen, je lichaam niet meer in balans is met je voeten. Je hele balans schuift namelijk omhoog. Als je hakken aantrekt, probeer dan rechtop te staan en plaats je handen op je bekkenbodem terwijl je, je ogen sluit.  Dit is namelijk de plek waar je concentratie vandaan moet komen. Open weer je ogen en als je nu gaat lopen, probeer dan je aandacht op je bekkenbodem te focussen en je zult zien dat het lopen nu een stuk makkelijker zal gaan.

Tape je tenen
Tussen je 3e en 4e teen bevindt zich een belangrijke zenuw die de pijn onder de bal van je voet veroorzaakt. Wanneer je deze 2 tenen aan elkaar vast tapet, is de pijn stukken minder. Gek hè? Maar het werkt echt! Koop hiervoor wel een geschikte tape die ook bestemt is voor je huid om irritaties te voorkomen.

Vorm
Hoe breder de hak, hoe stabieler je staat.  Het drukpunt wordt hierdoor beter verdeeld over je voet. Hierdoor wordt de impact op je voet minder en dus minder kans op pijn.

Yes! Nu kunnen we een stuk pijnlozer door het leven op hakken. Dat betekent de tijd om de jurkjes uit de kast te halen of een nieuwe te shoppen natuurlijk. Op deze site vind je voor elke gelegenheid een bijpassen item. En voor die ene leuke pump eronder, die kun je hier vinden!

Veel shop plezier!

Reageer op dit bericht